Seven Pounds ~ Yedi Yaşam 2008 / Kısasa Kısas



3 yorum
new_seven_pounds

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 13 Mart 2009
Yönetmen : Gabriele Muccino
Senaryo : Grant Nieporte
Yapım : 2008, ABD , 123 dk.
Oyuncular
Will Smith (Ben Thomas) , Woody Harrelson ( Ezra Turner) , Michael Ealy (Ben in Kardeşi) , Barry Pepper ( Dan) , Elpidia Carrillo (Connie Tepos) , Rosario Dawson (Emily Posa)

Yedi Bedel ve Yedi Yeni Hayat

Bu filmin ismi Yedi Yaşam yerine Yedi Diyet/Bedel olsaymış daha bir isabetli olurmuş aslında. Çünkü Seven Pounds, yedi yaşam için ödenen yedi bedeli anlatan bir film.

Will Smith, Gabriele Muccino ile  The Pursuit of Happyness/ Umudunu Kaybetme filmiyle de beraber çalışmıştı. Anlaşılan yeni bir yönetmen-oyuncu birlikteliği doğuyor.
new_seven-pounds-1
Seven Pounds, vicdani bir hesaplaşmanın  öyküsü. Ben Thomas kendi inisiyatifine göre seçtiği yedi sorunlu kişinin hayatını(genellikle sağlık sorunları bunlar), kiminin haberi olmadan değiştirmeye çalışarak, geçmişte yaşattığı yedi trajedinin diyetini ödemeyi kafasına koymuş, kaybedecek hiç bir şeyi olmayan bir adam. Başka bir şekliyle,  uçuruma arabasını sürerken, çiçek sulamaya kalkan bir adamın öyküsü Seven Pounds. Bu süreçte hesaba katmadığı aşk Ben'in planlarını az da olsa değiştirecektir. İşin enteresan tarafı aşık olduğu kadın da hayatını değiştirmek için şans eseri seçtiği  yedi kişiden biridir. Fakat bir süre film, dramatik/romantik bir aşk filmi gibi ilerliyor. Hatta kahramanımız kendini aşkın kollarına o kadar bırakıyor ki izleyici, diğer yaşamları unutup, tek derdinin aşık olduğu kadın haline geldiğini düşünebilir bir süre.

En nihayetinde  filmin sonunda çok büyük bir diyetle aşık olduğu kadın dahil uzun süredir planladığı şekilde 7 umutsuz  kişinin yaşamlarını değiştirmekle kalmıyor, onları  sonlanması muhtemel hayatlarına  geri döndürüyor.

Bu tarz gizem/dram filmlerini sevenler için  tatmin edici bir film. Fakat benim gibi tipik "Uçurumun kenarındaki adam ve onun vicdani hesaplaşması" filmlerine aşina olanlar için vasat bir film sayılabilir Seven Pounds.

6/10

3 yorum:

HK~ at: 15 Mayıs 2011 02:47 dedi ki...

Will Smithin oyunculuğunu çok beğeniyorumn ben efsaneyimde bence zirve yapmıştır seven pounds en sevdiğim filmi

Rüzgar at: 15 Mayıs 2011 06:11 dedi ki...

Ben Efsaneyim'i çok beğenmemiştim açıkcası. Bu film daha iyidi.

HK~ at: 17 Mayıs 2011 02:59 dedi ki...

oyunvuluk anlamadında will smithin en beğendiğim filmi o ama genel baktığımda bu film tabikide daha iyi :D

newer post older post