Revolutionary Road ~ Hayallerinin Peşinde 2008 / Gitmek mi zor kalmak mı ?



1 yorum

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 27 Şubat 2009
Yönetmen : Sam Mendes
Senaryo : Justin Haythe , Richard Yates (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Roger Deakins
Müzik : Thomas Newman
Yapım : 2008, ABD / İngiltere , 119 dk.
Oyuncular : Leonardo DiCaprio (Frank Wheeler) , Kate Winslet (April Wheeler) , Kathryn Hahn (Milly Campbell) , Kathy Bates (Bayan Helen Givings)

Wheeler'lar dışarıdan  deterjan reklamlarındaki  tipik aileler gibi gayet mutlu görünürler. Kıskanılacak kadar mükemmel duran evliliklerinde aslında yolunda gitmeyen bir çok şey vardır. Başta hayalleri ve içinde bulundukları koşullar arasında koca bir uçurumun olduğunun farkındadırlar ama durumu iyileştire adına somut bir adım henüz atamamışlardır. Herkes yerini kanıksamış gibi gözükürken Bayan Wheeler geç olmadan, ona göre herkesi daha mutlu edeceğini düşündüğü yeni planını açıklar.

Yaşadıkları  yer dahil olmak üzere  istedikleri yerde olmadıklarını düşünüp hayallerinin peşine düşme düşüncesi,  Paris' e yerleşip herkesin istediği işi yapmak hevesi, çevresi tarafından, ayağı yere basan, mantıklı bir plan olarak görülmez. Hatta delice ve çocukça bulunur.

İstemedikleri hayatların içinde sıkışıp kalan, kalmanın mı yoksa gitmenin mi daha cesurca olduğuna karar veremeyen, bu süreçte de bazı ailevi kavgalar ve yüzleşmeler yaşayan  bir ailenin hikayesi Revolutionary Road. Tipik bir amerikan filmi görünümündeki yapım, Leonardo Dicaprio ve Kate Winslet'in muhteşem performanslarıyla son yıllarda izlediğim en  başarılı dramalardan biri kesinlikle.

8/10

1 yorum:

HK~ at: 9 Mayıs 2011 01:16 dedi ki...

tam bir kate hayranıyım onun oynadığı bütün filmleri seviyorum belkide sırf o olduğu içindir o yüzden kate in oynadığı filmler hakkında objectif yorum yapamayabilirim
Leo ve Kate de en sevdiğim ikililerden İnception-zindan adası ve burdada gördüm Leoya aile babası olmak fazlasıyla yakışıyor kısaca televizyonda izleyip beğendiğim ender filmlerden

newer post older post