The Curious Case of Benjamin Button~Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi 2008



1 yorum
Gösterim tarihi : 06 Şubat 2009
Yönetmen : David Fincher
Oyuncular : Tilda Swinton , Brad Pitt , Cate Blanchett , Elias Koteas , Phyllis Somerville , Jared Harris
Senaryo : Eric Roth, Robin Swicord, F. Scott Fitzgerald (Kitap)
Müzik : Alexandre Desplat
Görüntü yön. : Claudio Miranda
Tür : Biyografi / Dram / Fantastik / Gizem / Romantik /
Süre : 115 dk.
Yapım yılı : 2008
Ülke : ABD / Fransa / İngiltere
Dağıtıcı : Warner Bros.

Şarap gibi adam şu Benjamin Button

Oscar'da her ne kadar Slumdog tarafından amiyane tabirle hezimete uğrasa da şunu biliyoruz ki tarihte oscar alan bir çok filmden daha iyi bir film bu. Herkesin hem fikir olduğu bir nokta daha var ki o da Benjamin'in tuhaf hikayesi gayet sıradan, hiç de tuhaf olmayan bir şekilde ele alınmış filmde. Bu sıradan anlatım, bize hayatı tersten yaşama fikiriyle alakalı daha sağlıklı empati kurmamızı sağlıyor.


Filmin başlarında oğlu askerde ölen adamın yanlış hatırlamıyorsam terminal meydanına yaptığı "tersine saat" çok anlamlıydı. Savaşta ölen oğlunun ölmediğini ve hatta savaşın hiç olmamış olduğunu varsaymak için yapılan temsili diyebileceğimiz tersine akan saat, geriye alınan hayatlar falan...Filmin böyle başlıyor olması çok anlamlıydı her şeyden önce.

Film boyunca izleyicide hasıl olan duygu hiç şüphesiz hayatı tersten yaşamanın nasıl bir şey olabileceğiyle alakalı sürekli akla gelen sorular-acabalar. Bu acabaları film yer yer cevaplıyor ve vardığı nokta da ; sondan baştan fark etmez hepimizin vardığı nokta bebek bezi meselesi.

Tek enteresan bulduğum nokta filmde benjamin'in tuhaf hikayesini kimsenin tuhaf bulmaması hatta gayet doğal karşılamaları ve hemen kanıksamaları

Film bazılarına göre fazla uzun bulundu ama benim için bir problem olmadı. Hatta izlerken uzunluğunu fark etmedim bile diyebilirim. David Fincher"iyi" olacağını bildiğim için gönül rahatlığıyla gittim, gördüm ve memnuniyetle de çıktım filmden.

10/9

1 yorum:

HK~ at: 4 Mayıs 2011 11:02 dedi ki...

''Oscar'da her ne kadar Slumdog tarafından amiyane tabirle hezimete uğrasa da ''

en büyük talihsizliği slumdog gibi bir filmle yarışmak olmuş milyoner en iyi 5 filmim içindedir ama benjamin'in yeride ayrıdır size çok bir şey katmıyor belki ama izlerken çok büyük keyif veriyor ve bence en önemliside bu

newer post