Into The Wild 2007 / Yolcu Yolunda Gerek



4 yorum
new_into-the-wild

.Tür : Dram / Macera / Biyografi
Yönetmen : Sean Penn
Senaryo : Sean Penn , Jon Krakauer (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Eric Gautier
Müzik : Michael Brook
Yapım : 2007, ABD , 148 dk.
Oyuncular
Emile Hirsch (Chris McCandless) , Marcia Gay Harden (Billie McCandless) , William Hurt (Walt McCandless) , Jena Malone (Carine McCandless) , Catherine Keener (Jan Burres) , Vince Vaughn (Wayne Westerberg)


Kurallardan, kanundan, paradan, kahramanımızın değimiyle ;  20. yüzyılın uydurduğu "kariyer yapma" safsatasından ve herşeyden çok insanlardan kaçma istemiyle başlanılan bir yolculuğun hikayesi Into The Wild.

Yol hikayeleri her zaman başarılı ve etkileyici olmuştur. Özellikle gerçekse daha da etkileyici... Fakat bu filmi salt bir yol hikayesi olarak algılamak ve değerlendirmek yanlış olur. Bu hem bir yol hikayesi hem de Christopher McCandless kendi içindeki yolculuğunun hikayesi. Daha ziyade bir içsel yolculuk tadında Film.
new_into-the-wild11
Christopher McCandless çıktığı yolculuğu yeniden doğma gibi nitelendirdiğinden sanırım işe önce ismini değiştirmekle başlar. Yolculuğu boyunca artık Alexander Supertrap'dır ve bu filmin sonunda yazdığı notta gerçek ismini kullanmasının, serüveni boyunca edindiği tecrübeden çıkardığı sonuçla ilişkisi, filmin belkide en vurucu tarafıydı. Film boyunca "Özgürlük güzel şey, ama sevdiklerinden ayrı ne kadar anlamlı" ya da "kaçmak neyi çözer " şeklinde hasıl olan sorular,  "Gercek mutluluk sadece paylaşılarak yaşanır'(mış)" repliğiyle cevap buluyor . Bu replik aynı zamanda sona yaklaşan kahramamız Christopher McCandless in, serüveninin özeleştirisini yaptığı repliktir de.


Evet "Gerçek mutluluk yanlızca paylaşılarak yaşanır" ...


Ve hikayeye konu olan  Gerçek Christopher McCandless


new_chris-mccandless

new_chris-mccandless2

4 yorum:

csyasoo at: 9 Temmuz 2009 06:24 dedi ki...

Bana göre 2007'nin en iyi filmi.

Rüzgar at: 9 Temmuz 2009 06:28 dedi ki...

Bana göre de 2007'nin en iyi filmlerinden biri.Senin gibi bir çok gencin zaman zaman kendini özdeşleştirdiği bir hikaye :p

csyasoo at: 12 Temmuz 2009 14:52 dedi ki...

Tabiki bizim gibi gençlerin,sizin gibi yaşlıların kendini özdeşleştirdiği olacak değil ya :D

Sizinki Bucket List olabilir :N

Rüzgar at: 12 Temmuz 2009 14:55 dedi ki...

Kavgada söylenmeyecek laflar ettin ama blog okuyucumsun susuyorum :/

newer post older post