Troya'da Ölüm Vardı



6 yorum

"...Konuştuklarımız başlangıçta her zamanki gibiydi, birbirimizi kavrıyorduk, ele geçiriyorduk, sonra sonra işin can damarına geldik. Durdum. Benden söz açmıştı, beni bulmaktan... Durdum. Sen zaten arıyordun dedim, bir şeyler arıyordun dedim, onları bulmağa hazırdın dedim, o zaman karşına ben çıktım, hazırdın bulmağa, bende buldun o aradığını, bende görmek istediğin, bulduğun şeyleri bulmağa hazırdın... İpi uzatmıştım, elimdeydi, çekişine göre ya düğümü sağlamlaştıracak ya da çözecekti. Bekliyordum. Başını salladı. Bekliyordum..."

Bilge KARASU


6 yorum:

ali at: 1 Mayıs 2010 14:53 dedi ki...

bu çok güzel paragrafı okuduktan sonra bende olsaydım o sayfaya işaret koyardım hisayyatı oluştu. daha sonra bir cıvıklık tuttu. ipin ucu bendedir türküsü aklıma geldi. herhalde yazar doğuludur dedim.halaya meraklı. google'a baktım dedeleri yahudi çıktı. bilge karasu'nun diğer alıntısı da çok güzeldi. dili harika. güzel türkçe bizi birleştirecek.

Rüzgar at: 1 Mayıs 2010 15:04 dedi ki...

Bilge Karasu Elif Şafak'ın en sevdiği yazarmış. Bunu öğrendiğimde araştırmalara koyulmuştum bir dizi.Böylelikle tanışmış oldum.
Sade bir dil...en sevdiğimden...

ali at: 1 Mayıs 2010 15:11 dedi ki...

elif şafak'ın doğru bir referans vermesine şaşırdım. bence o bilge karasu nun siyasetten uzak olan duruşuna hayrandır. ince duyguların efendisi gibi görüyordur eminim.

Rüzgar at: 1 Mayıs 2010 15:20 dedi ki...

Elif Şafak bence son dönem Türk Edebiyatı'nın en başarılı isimlerinden biri bana göre. Onun doğru referans vermesi hiç de şaşırtıcı değil. Tercihini de edebi kriterlerin belirlediğine eminim.

ali at: 1 Mayıs 2010 15:46 dedi ki...

değmez.

Yeşil at: 10 Temmuz 2018 02:46 dedi ki...

Bilge Karasu benim hocamdı. Yahudi değildi. Yahudi olmasında da bir sakınca yok yine benim en derin hocam olurdu. Ama değildi. Türkçe'ye tapardı. Ona bu Yahudi yakıştırmasının ya da başka bir yakıştırmanın boşuna olmadığını düşünüyorum. İyi yüce olan ne varsa dışla, ötekileştir ve böylece yıkım devam etsin... Böyle düşünüyorum.

newer post older post