Amélie



9 yorum

-Mucizelere inanır mısınız?
-Bugün değil...!

9 yorum:

hulia at: 29 Nisan 2010 11:20 dedi ki...

kesinlikle bugün değil:(

Rüzgar at: 29 Nisan 2010 14:20 dedi ki...

olduktan sonra herkes inanır...nenem de...

ali at: 1 Mayıs 2010 14:20 dedi ki...

mucizeye inanmak için biraz korkak olmak gerekir kanımca. değiştiremediğimiz zaman gücümüzü bir başkasında -ilah- saklı tutarak yardım istiyoruz. nenemim kadir ve kadere inanıp mucizeye inanamaması bundandır. yaşama gücü eskimiştir mecburen demanslarda hatırlanır.

ali at: 1 Mayıs 2010 14:28 dedi ki...

ayrıca her "ilerlemeyi" bilim ile kontrolüne geçirmiş olan Avrupalı mucizenin takvimini de tayin eder. (cern deneyi ile ilgili haberlerin başlıklarını ve içeriklerini inceleyebilirsiniz). kahramanımız bu sebebten bugün olamaz kendimi iyi hissetmiyorum diyor. oysa mucize ve süpriz eş anlamlı kelimeler gibi geliyor bana. ihtiyaçsız ve ihtiyatsız bir zamanda yaşanmalı.

Rüzgar at: 1 Mayıs 2010 14:34 dedi ki...

Mucizeyi kader kısmetten ayıran ismi mi?

ali at: 1 Mayıs 2010 14:58 dedi ki...

mucizeyi kadr bir sevinç nidası gibi geliyor bana. iyiye gidişin sonunda hakkın gücünü teslim etmek gibi bir şey. mütevazılık. halbuki biz her olaya kısmet diyebiliyoruz. gelecek için dua, sıkıntı anlarında sabırdır kısmet. tabi arabesk kullanımları da var doğuya özgü. arabesk megalomanlığı da yaygındır ülkemizde. gökten taş yağsa başımıza düşecek derler. kısmetimiz buymuş derler beğenmezler.

denizaltı at: 3 Mayıs 2010 23:52 dedi ki...

Ne zaman kötülüğün örgütlü dili beni takatsiz bıraksa, göğsüm daralsa yaşadığım bu çağdan, şu mısralar geçer içimden: “Omuzlarıma atılıyor şu kurt köpeği çağ / oysa benim kanım kurt kanı değil.” Ne zaman bu zalim çağ bütün çıkış kapılarımı kapatsa, içini boşalttığı robot-adamlarıyla, acımasız çarklarıyla beni köşeye sıkıştırsa, ben yine de korkmam. Çünkü bilirim beni başkasının kötülüğü yaralamaz. Bilirim ki ”ancak bir benzerim öldürebilir beni”

Rüzgar at: 4 Mayıs 2010 11:08 dedi ki...

ama en çok da kendin ya da kendini onda bulduğuna anlatamazsın derdini, en çok da o anlamaz, hatta en çok da o dinlemez.

denizaltı at: 6 Mayıs 2010 03:52 dedi ki...

"Başımıza gelenlerden korkmadığımız için, bütün korktuklarımız başımıza geldi"

newer post older post