FIGHT CLUB



7 yorum

"Hiç bir zaman tamamlanmış olmayayım, ne olur.
Hiç bir zaman halimden memnun olmayayım.
Hiç bir zaman kusursuz olmayayım.

 
Kurtar beni, Tyler, kusursuz ve tamamlanmış olmaktan kurtar"
Chuck Palahniuk


7 yorum:

izlandik at: 22 Mart 2010 16:24 dedi ki...

"hiç bir zaman kusursuz olmayayım" nasıl bir sözdür yahu.

ali at: 22 Mart 2010 16:24 dedi ki...

kusursuz olmak biz düşünenler için, zamanın her anını ona adadığımız bir amaç mıdır?

güzeli görmek, yaşamak ve de istemek insanın en soylu duygusudur bence. güzel arayıcısı kendisini tamamla-n-mış hissetmez, hatta başkasının gediklerine sahip çıkar alçakgönüllü kalabilmek için. geriden gelir fakat öne çıkmaz. şimdiki zamanda özellikle meslek yaşantımızdan özele sirayet eden bir yarışma kültürü var ve onun kurallarına uyarak başka bir deyişle başararak duygularımızı tamamladığımızı zannediyoruz. burada keşfetmek, bulamayıp yorgun düşmekle eşdeğer. keşif bilimadamlarıyla sınırlanmış. kimse göze alamıyor aslında yeniyi bulmayı, lakin yeni sandığımız nesnelerin, mekanların, duyumların tahrikinden doyum sağlayabiliyoruz. keşfetmek yok bir öncekinden bozma zamanın yenilik ritüelleri var, sürpriz diyorlar şimdilerde. güzel arayıcısının çaresi sabırdır şimdilerde yas tutanlar kullanabiliyor. insan sabrederken tamamlanmış olmayı düşünmez. başarmayı da. sabretmeye gücümüz vardır belki, zamanımız yok anlaşılan. :/

ali at: 22 Mart 2010 16:46 dedi ki...

bir de "bu dünya naylon anlamak güç, bırak yıkasın içimizi geçmiş" diye bir dize vardır. tarihin sonu geldi diyen amerikalılar, postmodenistler Ezginin Günlüğünü dinlesinler. geçmişini unutmakla malul olmuş bir kültür tabiki tamamlanmaktan korkan bireyciler çıkaracaktır. hatta bu onlar için naif, mütevazi bir duygudur belki de.

Rüzgar at: 23 Mart 2010 14:30 dedi ki...

O zaman yaşasın istemenin güzelliği ! Yaşasın daha olmamışlık!

ali at: 23 Mart 2010 22:31 dedi ki...

çağdışı bir kafam var bu bir gerçek. ne zaman bi şey yazsam propaganda yapmışsım gibi algılanıyor. sloganla karşılık alıyorum.

Rüzgar at: 24 Mart 2010 00:22 dedi ki...

çıkarım yapıyordum sadece nietzchevari..

ali at: 24 Mart 2010 06:40 dedi ki...

var git niçe ol bende nicenin haliyle akla bile gelmeyeyim. sıradanlık yegane sevap olsun.

newer post older post