The Blind Side 2009



2 yorum

Tür : Dram / Spor
Yönetmen : John Lee Hancock
Senaryo : John Lee Hancock , Michael Lewis (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Alar Kivilo
Müzik : Carter Burwell
Yapım : 2009, ABD , 128 dk.

   "İnsanlarla bir şey, Tanrı'yla her şey mümkün"

The Blind Side, Michael Lewis ’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış bir yeniden doğuş filmi. Hayatta bir sıfır yenik başlayan insanların konu olduğu dramatik hikayeler sinema sektörünün ıskalayacağı türden şeyler değil. The Blind Side filminin konusu oluşturan Michael Ohenf'ın hikayesi de film gibiydi ve artık  film de. En nihayetinde "Önemli olan hayatla oynanan maça kaç sıfır yenik başladığınız değil, maçı açık ara farkla  kazanıp kazanmadığınızdır" çıkarımında bulunan bir film.

Michael, sorunlu bir ailenin sürüsüne bereket çocuklarından biridir. Annesinin uygunsuz davranışları yüzünden sosyal hizmetler tarafından koruyucu ailelere verilir fakat her seferinde yeni yuvasından firar eder. En nihayetinde 17  yaşına geldiğinde evsiz biridir. Yaşıtlarına göre devasa bir boyutta olması, içine kapanıklığı ve algılamada zorluklar yaşaması nedeniyle de hayatın ona zaten sunmadığı imkanlardan yararlanamaz. Fakat onun top kullanmadaki kabiliyeti bir yardım sever yakınının dikkatini çeker ve onu bir hristiyan okulunun futbol takımına  ve okula yazdırmak için çeşitli  ikna çabalarına girişir. Micheal IQ'su düşük olduğu için bazı öğretmenler ve okul yönetimi tarafından ön yargıyla karşılanır. Micheal'in okulda olması neticede futbol takımına girmesi için bir formalitedir. Bu yüzden onu kendi haline bırakırlar. Micheal'in koruyucu meleğiyle tanışması da işte bu vakitlere düşer. Yeni fahri "koruyucu ailesi" sayesinde tarih bir başka peri masalı hikayesini yazar.

Yardımsever ailenin yüreği büyük ferdi Sandra Bullock performansıyla ikinci sınıf filmlerde harcadığı enerjiyi böyle kaliteli yapımlarda harcasa da, biz de iyi performanslar izlesek dediriyor. Hani Oscar'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Julie & Julia filmindeki rolüyle Meryl Streep'in alacağından neredeyse emin olmasam, ödülü Sandra Bullock alır-almalı derdim.The Blind Side samimi, dramatik yer yer eğlenceli bir varoluş filmi olmanın yanında, bir aile filmi de. Filmi izlerken Micheal'ı ve gerçek koruyu ailesini merak edenler  filmin sonunda bir kaç fotoğraf görme fırsatı da bulabilir.

8/10

2 yorum:

HK~ at: 22 Ocak 2012 05:42 dedi ki...

Sandra Bullock u ilk defa bir filmde sevdim çok itici geliyor bana o ve filmleri nedense ama burda hem kendisini hemde filmi sevdim

Rüzgar at: 22 Ocak 2012 11:23 dedi ki...

İyi film seçimin oyuncu için ne kadar önemli olduğunu da görmüş olduk bu filmle

newer post older post